Omschijving pand

Kom binnen in deze, tot in de puntjes afgewerkte, herenwoning in hartje Antwerpen Berchem. Dit herenhuis uit 1926 werd volledig gerenoveerd met een absoluut oog voor detail. Deze woning bevindt zich in de Frederik de Merodestraat, grenzend aan het Frederik de Merode Plein en in de directe omgeving van het Koning Albertpark en de De Koninck brouwerij. Deze jonge doch karaktervolle ‘de Merode’ buurt in Oud Berchem beschikt over tal van faciliteiten. Zo vindt u in de directe omgeving van dit pand voldoende groen, een school, verschillende winkels, een bibliotheek, sportschool, enz.…

Mogelijkheid tot klein beschrijf

Frederik de Merodestraat 1
2600 Berchem

Bekijk de specificaties
Huidige eigenaar
"Deze woning en buurt geven wonen in Antwerpen een volledig nieuwe betekenis"

Kom binnen.

Hal en woonkamer

Wanneer we deze statige woning betreden via de nog originele gerestaureerde inkomdeur bevinden we ons in de lichtrijke inkomhal. Als we recht voor ons kijken genieten we van een fijn zicht op de kleine doch gezellige en praktische koer. Openen we de deur rechts dan komen we terecht in een gezellige leefruimte. Deze mooie ruimte werd op een hoogwaardige manier ingericht en afgewerkt. Zo werd een volledige homecinema installatie in het plafond en muren ingewerkt. Dankzij de twee grote raampartijen vooraan geniet deze, deels ondergrondse ruimte, van voldoende lichtinval.

Handige wasberging

Achteraan de sous-sol verdiepingen vinden we links een ruime en vooral praktische was-berging. Naast voldoende ruimte voor het onderbrengen van een wasmachine en droogkast beschikt u hier over veel ingebouwde kasten en een kleine handige lavabo. Via deze ruimte krijgt u tot slot nog toegang tot een algemene berging en de oude koele kolenkelder.

Ruime en open keuken met eetkamer

Zetten we nu onze tour verder dan komen we op de quasi gelijkvloers verdieping. Hier werd op het einde van de hal een gasten toilet ondergebracht. Eveneens dienen we ook hier, eenmaal we de trap hebben beklommen, naar rechts te gaan. Dan bevinden we ons in de zeer ruime en prachtig afgewerkte leefkeuken. Deze volledige geïnstalleerde en op maat gemaakte Boa-keuken, is een mooi voorbeeld van hoogwaardige afwerking die we doorheen dit hele pand terugvinden. ’s Morgens geniet u hier van een heerlijke kop koffie zonder last te hebben van koude voeten en dit dankzij de Europees eiken parketvloer.  Een leuk detail is het werkblad vervaardigd in nero marquina marmer. Dit is de zelfde marmersoort als de schouwmantel in zowel de keuken als de leefruimte boven. Dankzij de grote ramen voor- en achteraan geniet ook deze ruimte van veel lichtinval. De hoge plafonds en mooie moluren versterken het authentieke karakter van deze ruimte en bij uitbreiding de woning.

1ste verdieping met slaapkamers

Op de eerste verdieping vinden we twee slaapkamers. Eén van de kamers werd ingericht als kinderkamer. Hier werd, net als al de andere kamers, een grote ingebouwde kast voorzien. Naast de kinderkamer vinden we een volgende kamer. Momenteel werd deze ingericht als gezellige leefruimte met werkende ‘Dovre’ houtkachel. Ook kan deze ruimte perfect fungeren als slaapkamer. In deze ruimte werd geopteerd voor het behouden van de originele ramen. Deze zijn dan ook in enkel glas. Beide ruimten en de hal zijn voorzien van ‘Delta light’ verlichting.

Master- en bathroom

Op de bovenste verdieping hebben we tot slot de badkamer en masterbedroom. De badkamer is voorzien van een toilet, inloop douche en stijlvol bad. Deze ruimte werd uiterst luxueus ingericht. Het is de ideale plek om na een lange werkdag volledig tot rust te komen. Daglicht werd hier voorzien door een dakvenster. Tot slot hebben we de masterbedroom. Ook hier vinden we de stijlvolle Delta light verlichting terug. Verder werd deze ruimte van voldoende opslagruimte voorzien dankzij de ingebouwde kasten.

Specificaties

 • Algemeen

  • EPC 213
  • EPC unieke code 20171119-0002011821
  • Grondoppervlakte 45m²
  • Bewoonbare oppervlakte 145m²
  • Aantal slaapkamers + oppervlakte per kamer 3
  • Aantal badkamers 1
 • Comfort

  • Verwarming Centrale verwarming op gas
  • Beglazing Dubbele beglazing
  • Keukeninrichting Volledig geïnstalleerde Boa keuken
 • Financiëel

  • Registratierechten 22.450 EURO
  • Honorarium notaris 3.100 EURO
 • Stedenbouwkundige informatie

  • Bestemming Woongebied
  • Dagvaarding nee
  • voorkooprecht nee
  • O-peil overstromingstype niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied

Maak een afspraak

  Met het aanvragen van een afspraak gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy.

  Verkopen met Koosi

  Niet gevonden wat je zocht?

  Laat ons je voorkeuren weten en wij doen de rest. Je ontvangt een persoonlijke mail wanneer we je droomhuis gevonden hebben.

  Hou me op de hoogte

  Uw huidige woning nog niet verkocht?

  Vraag een gratis waardebepaling aan en ontdek hoeveel uw nieuwe droomwoning mag kosten!

  Succes!

  Je aanvraag is verzonden!

  We kijken even in onze agenda en bevestigen binnen de 24 uur*

  Terug naar homepage

  * Past het opgegeven tijdstip toch niet voor ons dan reageren we met drie alternatieve tijdstippen.